Profesor Mirsad Hadžikadić održao zanimljivo predavanje na temu “Ekonomija ekvilibrijuma vs. Ekonomija dinamičnih promjena na bazi ponašanja potrošača” na Ekonomskom fakultetu u Tuzli


Danas (utorak 6.3.2018. godine) je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, održano predavanje na temu „Ekonomija ekvilibrijuma vs. Ekonomija dinamičnih promjena na bazi ponašanja potrošača“.

Predavanje je održao prof.dr. Mirsad Hadžikadić, koji osim magisterija i doktorata iz oblasti računarske tehnike posjeduje magisterij iz oblasti javne administracije prestižnog Harvard Univerziteta. Profesor Hadžikadić trenutno obnaša funkciju redovnog profesora na Univerzitetu u Sjevernoj Karolini.

Bila je ovo prilika da se studenti svih studijskih godina prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta upoznaju sa načinom rada na prestižnim međunarodnim Univerzitetima, te da steknu bolji uvid u recentne probleme svjetske ekonomske scene.

Predavanju je prisustvovao veliki broj studenata, predstavnika raznih institucija, te profesora i saradnika Ekonomskog fakulteta, a što se može vidjeti i na narednim fotografijama.

Više o profesoru Mirsadu Hadžikadiću