Studenti Ekonomskog fakulteta mentori mladima na “Business challenge 2018” takmičenju


U organizaciji Munja inkubatora, a uz podrčku Ministarstva za mlade, sport i kulturu TK u Tuzli je i ove godine održano regionalno polufinale takmičenja „Business Challenge 2018.”

Ovo takmičenje je koncipirano kao edukativno takmičenje za razvoj poduzetničkog duha kod mladih u BiH po metodologiji globalne organizacije Junior Achievement koja se provodi u preko 100 zemalja. Takmičenje je koncipirano tako da ciljnu skupinu čini 200 srednjoškolaca-takmičara iz preko 60 srednjih škola i 20.000 kroz on-line pristup. Učesnici dobijaju  1 business zadatak i rade u timu, pod mentorstvom .

Ove godine među  mentorima su bili i studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli: Amar Mešić, Ahmet Bulić i Nejra Jahić.

Ahmet Bulić, student prve godine, prošlogodišnji je pobjednik regionalnog finala i ove godine je svoja iskustva podijelio i sa mladim učesnicima, a Nejra Jahić je i sama mlada poduzetnica sa personaliziranim proizvodima (sa brendom Buckuriis na Instagramu), koja je svoje ideje i iskustva podijelila sa timovima.

Žiri, koji su činili prof. dr. Sabina Đonlagić Alibegović, prodekan za naučno-istraživački rad Ekonomskog fakulteta, Mirela Arifović Omerović, pomoćnik ministra za mlade, sport i kulturu i Eldin Brkić, direktor prodaje “Lafat Komerc” d.o.o.,ocjenio je i selektirao tri ideje za finalno državno  takmičenje koje će se održati u Sarajevu.