Zbornik ICEI 2017 uspješno indeksiran u Thomson Reuters Web of Science / Successful indexation of the ICEI 2017 Conference Proceedings in Thomson Reuters Web of Science


8. januar 2019. godine

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli tradicionalno, na dvogodišnjoj vremenskoj osnovi, organizuje međunarodnu naučnu konferenciju „Ekonomija integracija“, poznatiju pod akronimom ICEI. Peta po redu konferencija održana je 2017. godine, pod naslovom „Uloga ekonomske misli u savremenom okruženju“, u saradnji sa pet koorganizatorskih fakulteta iz zemalja regiona.Učešće je uzelo čak 115 autora iz devet zemalja svijeta (BiH, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Italija, Velika Britanija, SAD i Australija), koji su obuhvaćeni Zbornikom konferencije.

Visok kvalitet ove konferencije doprinio je uspješnoj indeksaciji Zbornika ICEI 2017 u Thomson Reuters Conference Proceedings Citation Index (CPCI), što je bio slučaj i sa Zbornikom ICEI 2015. Kao što je poznato, ovaj citatni indeks u okviru Thomson Reuters Web of Science Core Collection  indeksira zbornike s odabranih konferencija iz područja društvenih i humanističkih nauka.

Pripreme za šestu konferenciju, ICEI 2019, uskoro počinju, a više informacija za zainteresovane autore bit će dostupno na http://www.ef.untz.ba.

Prof. dr Emira Kozarević i prof. dr Jasmina Okičić, Urednice