Dr. sci. Zijad Džafić, redovni profesor, posjetio Pamukkale univerzitet u Turskoj


Zaposlenik Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli dr. sc.  Zijad Džafić, redovni profesor,  boravio je na Pamukkale  univerzitet u Turskoj,  u okviru Erasmus+  projekta, kojeg finansira Evropska Unija, u periodu od 24.5. do 28.5. 2021. godine.

Cilj učešća u projektu je bio održavanje  osam časova predavanja na engleskom jeziku.

Teme koje je studentima i profesorima održao su:

  1. Tourism and SMEs in Bosnia and Herzegovina (2 hours)
  2. Influence of Tourism on the Regional Development of WBc (2 hours)
  3. What are the social benefits of tourism in Turkey and WBc (2 hours)
  4. The contribution of tourism to economic growth and employment (2 hours)

Također, tokom studijskog boravaka sa domaćinima su dogovoreni mnogobrojni oblici buduće saradnje na polju naučno-istraživačkog rada.

Studijski boravak je ocijenjen kao veoma uspješan, što potvrđuju i dodijeljeni certifikati.

Profesor posebno zahvaljuje svim profesorima i studentima na aktivnom učešću tokom predavanja i interesu za razvoj turizma u BiH i zemljama Zapadnog Balkana, a posebno Erasmus koordinatoru Prof. Dr. Duygu Yolcu Karadam, prof. Ozgur Altuntaš, te uvaženoj Gülsiye Bıçak iz International Relations Office, na odličnoj organizaciji i uslovima tokom boravka na Pamukkale Univerzitetu u Denizliju. Zahvalnost ide i uvaženoj rektorici Univerziteta u Tuzli prof. dr. Nermini Hadžigrahić na podršci učešću naših profesora u Erasmus i drugim internacionalnim projektima.

Ovo je četvrti studijski boravaka našeg profesora, nakon Italije i Austrije na Univerzitetima u Bolonji i u Grazu, te Turske na Karamanoglu Mehmetbey Univerzitetu u Karamanu.