Zbornik “ICEI 2015” uspješno indeksiran u Thomson Reuters Web of Science / Successfully indexation of the ICEI 2015 Conference Proceedings in Thomson Reuters Web of Science


Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli kontinuirano svake dvije godine organizira međunarodnu naučnu konferenciju ICEI „Ekonomija integracija“. Četvrta po redu konferencija je održana 2015. godine pod naslovom „Izazovi ekonomije u kriznom okruženju“, uz suorganizatore iz Slovenije,  Hrvatske, Srbije,Crne Gore i Makedonije, na kojoj je učešće uzelo preko stotinu autora iz zemalja Zapadnog Balkana i šire koji su obuhvaćeni u Zbornik konferencije.  Visok kvalitet ove konferencije koju Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli godinama održava doprinjeo je i uspješnoj indeksaciji Zbornika konferencije ICEI 2015 u Thomson Reuters Conference Proceedings Citation Index-Social Science & Humanities(CPCI-SSH). Ovaj citatni indeks u okviru Thomson Reuters Web of Science Core Collection  indeksira zbornike sa odabranih konferencija iz područja društvenih i humanističkih nauka.
Pripreme za petu konferenciju ICEI 2017 su u toku, i više informacija za zainteresirane autore je dostupno na http://www.ef.untz.ba i http://www.icei.epk.ba.