Poziv za učešće u stipendiranju studenata putem Fonda „Prometej“


Datum, 13.10.2020.

Br. Pr. 467/20

 PREDMET: Poziv za učešće u stipendiranju studenata putem Fonda „Prometej“

Poštovani,

Pozivamo vas da se uključite kao osnivač i donator Fonda za stipendiranje „Prometej“ i da tako podržite mlade da se obrazuju i da budu aktivni članovi zajednice i nosioci razvoja bosanskohercegovačkog društva!

Već treću godinu za redom, ovim pozivom, Fondacija tuzlanske zajednice promoviše pozitivne vrijednosti u društvu u kojem su aktivne mlade osobe istinski junaci zajednice, oni koji svakodnevno uče i razvijaju vještine za kreiranje budućnosti zemlje po svojoj mjeri.

Osnivači Fonda Prometej,  koji su i sami uspješni mladi tuzlaci i tuzlanke na početku karijere, su odlučili stipendirati druge mlade ljude koji žele slijediti njihov put ka uspjehu kroz volonterizam i doprinos zajednici.

Tokom protekle dvije godine kroz Fond „Prometej“ stipendirano je 9 studenata u ukupnom iznosu od 16.000,00 KM. Kako studenti i sami ističu, stipendije su im, pored finansijskog aspekta podrške, bile važna potvrda za njihov dosadašnji angažman u zajednici u oblasti građanskih sloboda, demokratije, antifašizma i solidarnosti.

Osnivači kontinuirano rade na proširivanju kruga donatora i prijatelja kako bi Fond stalno rastao. Za treći krug stipendiranja, prikupljeno je 6.000 KM, a kroz ovaj poziv želimo udružiti sredstva sa Vama i drugim donatorima do iznosa od minimalno 10.000,00 KM za akademsku 2020/2021. godine. Sa ovim iznosom moći ćemo podržati minimalno 5 studenata sa iznosom stipendije od 1.800 KM godišnje.  Više o kriterijima za dodjelu stipendija možete čitati OVDJE.

Pridružite nam se i vi!

Sredstva možete uplatiti putem Fondacijine on-line platforme Doniraj.ba: https://doniraj.ba/project/view/fond-za-stipendiranje-prometej. Takođe, vaše donacije možete uplatiti i žiralno na račun Fondacije tuzlanske zajednice br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke sa naznakom da je donacije za Fond „Prometej“.

Obrazovanje je najjače oružje koje možemo upotrijebiti da promjenimo svijet!

U nadi da ćete biti zainteresovani za saradnju, unaprijed se zahvaljujem i srdačno pozdravljam!

Tarik Baraković,

Menadžer projekta