Prvo Kantonalno takmičenje srednjih škola iz poduzetništva


S velikim zadovoljstvom objavljujemo uspješan završetak Prvog Kantonalnog takmičenja iz poduzetništva za srednjoškolce Tuzlanskog kantona. Ovo prestižno takmičenje, organizovano od strane Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, imalo je za cilj promovisanje poduzetničke kulture, kreativnosti i inovativnosti među mladima našeg kantona.
Na finalnom takmičenju je učestvovalo deset škola, a posebno se ističu:

  • 1. mjesto: JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac s projektom “digitalnikorak.com”
  • 2. mjesto: JU Mješovita srednja škola Srebrenik s projektom “Srebreničke rukotvorine u digitalnom dobu”
  • 3. mjesto: JU Mješovita srednja hemijska škola Tuzla s projektom “FaceMate”

Žiri, pod predsjedanjem prof. dr. Meldine Kokorović Jukan, dekanice Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, i gospodina Izeta Numanovića, direktora Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, procjenjivao je projekte na osnovu inovativnosti, izvodljivosti i potencijalnog utjecaja na društvo. Zahvaljujemo se svim članovima žirija, izražavamo duboku zahvalnost svim učesnicima, mentorima i partnerima čiji su doprinosi omogućili realizaciju ovog značajnog događaja. Posebno ističemo značajne uloge prof. dr. Bahrije Umihanića i doc. dr. Selme Smajlović.
Posebnu zahvalnost upućujemo Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, kao i svim partnerima, sponzorima (BH Telecom, Agencija za osiguranje depozita BiH, Termoglas doo Živinice, Neonetx doo Tuzla, ABC TECH Group doo Sarajevo) i medijskim pokroviteljima koji su omogućili da ovaj događaj postane stvarnost.
Ovo takmičenje je bila prilika da zajedno gradimo most prema inovativnoj i konkurentnoj budućnosti.
Zajedno nastavljamo jačati poduzetnički duh među mladima i izrađivati temelje za bolju budućnost našeg kantona.
Hvala svima koji su doprinijeli realizaciji Festivala poduzetništva.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Veliko priznanje za mlade poduzetnike Tuzlanskog kantona!

U saradnji s Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona i Ministarstvom obrazovanja i nauke, i podršku Investicijske fondacije Impakt, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli uspješno je organizovao Prvo Kantonalno takmičenje iz poduzetništva za srednjoškolce! Cilj takmičenja bio je promovisati poduzetničku kulturu i kreativnost kroz Smotru i Festival poduzetništva. Materijali i priprema za Festival poduzetništva razvijeni su pod vodstvom naših profesora, a učesnici su imali priliku pokazati svoje vještine u rješavanju zadatka na temu “Digitalna transformacija”.
Posebno smo ponosni na naše pobjednike:

1. JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac – “digitalnikorak.com”
2. JU Mješovita srednja škola Srebrenik – “Srebreničke rukotvorine u digitalnom dobu”
3. JU Mješovita srednja hemijska škola Tuzla – “FaceMate”

Sponzori koji su omogućili ovo izvanredno takmičenje:

  • BH Telecom
  • Agencija za osiguranje depozita BiH
  • Termoglas doo Živinice
  • Neonetx doo Tuzla
  • ABC TECH Group doo Sarajevo

Zahvaljujemo se svim školama, učenicima i mentorima koji su svojim učešćem i predanošću doprinijeli ovom sjajnom događaju. Također, izražavamo posebnu zahvalnost našim cijenjenim sponzorima i medijskim pokroviteljimate posebno prof. dr. Bahriji Umihaniću i doc. dr. Selmi Smajlović za njihovu ekspertizu i posvećenost.
Pratite nas za više informacija o budućim događajima i inicijativama na našem fakultetu. Podržimo zajedno mlade poduzetnike u njihovom rastu i razvoju!
#Poduzetništvo #Inovacije #MladiPoduzetnici #TuzlanskiKanton
Pozivamo vas da podijelite ovu objavu! Neka i vaši prijatelji saznaju o ovom fantastičnom događaju. Više svjesnosti može značiti više prilika za naše buduće lidere.