Summer School for International and European studies 2023


Austrijski kulturni forum Sarajevo Vam sa zadovoljstvom skreće pažnju na ljetnu školu za međunarodne i europske studije za 2023. godinu, koju sprovodi Visoka ljetna škola Univerziteta u Beču (Sommerhochschule of the University of Vienna).

Univie: ljetna škola održat će se od 15. jula do 12. augusta 2023. Ovaj program nudi tečajeve europskih studija na visokoj razini, Austrijsku arbitražnu akademiju i tečajeve njemačkog jezika.

Tečajevi europskih studija održavaju se na engleskom jeziku i usmjereni su na Europu i Europsku uniju. Oni pokrivaju političke, ekonomske i pravne transformacije, kao i historijske i kulturne aspekte višestrukih tranzicija kroz koje kontinent trenutno prolazi. Austrijska arbitražna akademija osmišljena je za studente/studentice prava i fokusirana je na rješavanje međunarodnih sporova od strane arbitražnih sudova.

S obzirom na interkulturalni i interdisciplinarni aspekt ljetne škole, program je od interesa za studente/studentice sa svih studijskih polja, ali svakako od posebnog interesa za one koji se fokusiraju na Europu ili studiraju jedno od sljedećih polja: austrijski studiji, europski studiji, političke nauke, pravo (arbitražno pravo, međunarodno pravo, europsko pravo, komparativno pravo), ekonomija, historija, kulturalni studiji, međunarodni odnosi, interdisciplinarni studiji i/ili njemački jezik.

Studenti/studentice iz cijelog svijeta privučeni su programom. Ljetna škola ima izvanrednu akademsku reputaciju i nudi izvrsnu priliku za učenje njemačkog jezika.

Kampus se nalazi izravno na obali jezera Wolfgang, jednog od najpopularnijih jezera u Austriji, u slikovitoj regiji Salzkammergut.

Život u kampusu stvara okruženje koje potiče međukulturalnu i društvenu razmjenu i pogoduje međusobnom razumijevanju unutar međunarodne studentske populacije.

Polaznici tako šire svoje horizonte, upoznaju kolege/kolegice iz različitih područja studija i grade veze za svoje buduće profesionalne karijere.

Više informacija o ljetnoj školi možete pronaći na: http://shs.univie.ac.at

Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se koordinatorima programa putem e-maila: sommerhochschule@univie.ac.at.

Obrazac prijave za ljetnu školu možete preuzeti OVDJE.