Svečano otvorena “MI-BOSPO sala” na Ekonomskom fakultetu


U srijedu, 19.2.2020. godine, sa početkom u 12 sati, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli svečano je otvorena “MI-BOSPO sala” (sala br. 55).

Saradnja Mikrokreditne fondacije “MI-BOSPO” i Ekonomskog fakulteta u Tuzli rezultirala je potpunom adaptacijom i opremanjem moderne sale koju će ubuduće studenti moći koristiti.

Cilj ovog zajedničkog projekta bio je da se studentima pruže moderniji i kvalitetniji uvjeti za rad i obrazovanje, a ako je suditi po broju prisutnih studenta na ovom otvaranju, u tome se i uspjelo.

Rektorica Univerziteta u Tuzli, dr. sci. Nermina Hadžigrahić, red. prof.,  je, u svom obraćanju, dala punu podršku ovakvim projektima te iskazala svoje zadovoljstvo načinom rada na Ekonomskom fakultetu, koji teži ostvarivanju boljih uslova za naše studente.

Ovo je zaista odličan projekat, zahvalni smo MI-BOSPO-u i našoj dekanesi, koji su nam ovo omogućili. Sa većim zadovoljstvom ćemo pohađati nastavu“, rekla je ovom prilikom Amina Hadžić, predstavnica Studentskog vijeća Ekonomskog fakulteta.

Prva aktivnost koju smo sproveli i sa zadovoljstvom danas predstavljamo jeste adaptacija kabineta na Ekonomskom fakultetu. MI-BOSPO je finansirao ovaj projekat, odgovarajući na sve potrebe koje studenti imaju kada je u pitanju kvalitetno pohađanje nastave. Istovremeno, na ovaj način pružili smo podršku menadžmentu Ekonomskog fakulteta, sa kojima dijelimo viziju osposobljavanja mladih ekonomista u našoj državi“, rekao je direktor MI-BOSPO-a, Safet Husić.

Svečani ceremonijal otvaranja “MI-BOSPO sale” svojim nastupom uveličali su i članovi hora Srednje muzičke škole u Tuzli.