Studijska posjeta preduzećima Algoritam inženjering d.o.o. Živinice i Laurus company d.o.o Živinice


Studenti četvrte godine I ciklusa studija Ekonomskog fakulteta u Tuzli, smjer Menadžmet upriličili su studijsku posjetu preduzećima Algoritam inženjering d.o.o. Živinice i Laurus company d.o.o Živinice, motel Laurus.

Posjeta je realizirana u sklopu nastavnog predmeta Menadžment malih i srednjih preduzeća.

U okviru studijske posjete, studenti su posjetili proizvodni pogon pekare, gdje im je tehnolog preduzeća Nevres Sinanović objasnio proizvodni proces sa posebnim osvrtom na procedure koje propisuju standardi kvaliteta koje preduzeće ima. Nakon praktičnog upoznavanja sa proizvodnim procesom, studenti su imali priliku da steknu uvid u poslovne procese iz menadžerske perspektive. Umihana Umihanić, zaposlena na poziciji Menadžer nabave prodaje i računovodstva, je podijelila svoje znanje i iskustvo te u interaktivnoj atmosferi pomogla studentima da prošire svoje znanje iz područja menadžmenta malih preduzeća.

Predavanje za studente je održano u moderno uređenoj konferencijskoj sali Motela Laurus, što je dodatno doprinijelo radnoj atmosferi i ugodnom ambijentu za realizaciju studijske posjete.