Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli organizuje 5. Internacionalnu naučnu konferenciju „Ekonomija integracija“, pod nazivom „Uloga ekonomske misli u savremenom okruženju“


Dana 8.12.2017. godine (petak), sa početkom u 10h, u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla bit će otvorena 5. Internacionalna konferencija „Ekonomija integracija“, koju Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli tradicionalno organizuje sa pet koorganizatorskih fakulteta iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.
U okviru naučnih sesija, na temu „Uloga ekonomske misli u savremenom okruženju“, bit će prezentirano 60 radova, sa 115 (ko)autora, iz devet zemalja svijeta (BiH, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Italija, Velika Britanija, SAD i Australija).
Ono što je novum Konferencije jeste da će paralelno sa naučnim sesijama biti organizovan i Biznis forum na temu „Saradnja fakulteta, institucija i privrede – pretpostavka za ekonomski razvoj“, na kojem se očekuje učešće članova akademske zajednice, predstavnika javnog sektora i renomiranih privrednih subjekata, koji će na konstruktivan način raspravljati o recentnim pitanjima i ekonomske nauke i prakse.
Pored toga, bit će održana Specijalna sesija „Kako danas objaviti izvorni naučni rad?“, na kojoj će aktivno učešće uzeti glavni i odgovorni urednici respektabilnih časopisa ekonomskih fakulteta u zemlji i regionu.

Konferencija za medije održat će se 5.12.2017. godine (utorak), sa početkom u 10h (Sala za sjednice Ekonomskog fakulteta).

O ovome događaju možete se informisati i preko stranice Univerziteta u Tuzli
Detaljnije informacije možete pronaći na oficijelnoj stranici Konferencije

Oficijelni promotivni video Konferencije možete preuzeti i pogledati ovdje